• Game4Me

Comic Review: Urbanus #189 - De Stalkende Creep

Reeks Urbanus

Uitgeverij: Standaard Uitgeverij

Pagina's: 32

ISBN: 9789002268564

Prijs: €6,99


De Urbanus-stripreeks lijkt wel een eindeloos denderende trein. De strips rond de Tollembeekse comedian lijken de laatste jaren aan sneltempo op ons af te komen en we krijgen er eerlijk gezegd niet genoeg van. Met 189 nummers komt een mijlpaal van 200 om de hoek loeren. Overtuigt ook dit avontuur?


De Urbanus-strips zijn voor de iets oudere striplezer altijd een genot. Wat aangebrande grappen, absurde humor en heerlijke figuren. Dat is nu niet anders. Jean-Baptiste mag na meer dan tien jaar vrijkomen uit een psychiatrische instelling en vrijwel meteen zoekt hij wraak op Eufrazie. Moeilijker wordt het verhaal niet, maar de humor en de situaties zijn wel heerlijk absurd.

Hij probeert Eufrazie op alle mogelijke manieren te raken, en ook Urbanus die terloops ontploft en weer aan mekaar wordt genaaid, en Cesar die als travestiet aan de verkiezing van Superboer meedoet, delen in de klappen. Het avontuur heeft dus weer heel veel absurde situaties en rijgt ze werkelijk aan mekaar. Niet dat dit één van de beste nummers is, maar het is typisch Urbanus, en meer moet dat eigenlijk niet zijn.


Zolang de Urbanus-strips doen wat ze hier doen, kunnen we alleen maar tevreden zijn. De strips zijn heerlijk absurd en grappig en dat wordt ook in De Stalkende Creep doorgetrokken. Een grappig, vlot lezend absurd avontuur. Zoals we gewoon zijn van Urbanus.


7/10


© Game4Me
© Game4Me 2020

Info@Game4Me.be - België

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now