top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Comic Review: Tango #5 - De Laatste Condor

Reeks: Tango

Uitgeverij: Dargaud

Pagina's: 56

ISBN: 9789064216879

Prijs: €8,50


Een militair of politieman op rust en diens spoken uit het verleden: het is vaak een uitgangspunt voor heel wat series, films of andere soorten van verhalen. De reeks Tango mag dan wel draaien om een soort van one-man army figuur, maar het zijn de spoken uit diens vriend Mario zijn verleden die het verhaal in gang steken.


Het opent mysterieus met Mario die aan een stoel gebonden verhoord wordt door Cabrera, die pas uit de gevangenis komt en Mario ontvoerd heeft om te weten wie hem destijds had verraden. Dit verhaal maakt gebruik van een niet-chronologische structuur, wat meestal werkt. Ook hier werkt het om het verhaal goed uit te bouwen en het verleden van Mario uit de doeken te doen, en ook de manier waarop hij ontvoerd werd te vertellen.





Tango komt pas daarna in beeld en zoals we gewoon zijn van hem, gaat Tango als een one-man army aan de slag. Al zijn het eerder toevalligheden die Tango op het pad van Mario brengen. Desalniettemin een sterk verhaal en ook het geweld wordt niet geschuwd. Qua actie en verhaal een sterk nummer. Er is ook ruimte voor een heel klein tikkeltje humor en op het einde komt er nog een verrassend slot.


Het vijfde nummer van Tango gebruikt enkele klassiekers in de verhaalvertelling, maar het is allemaal erg goed uitgevoerd. Dat neemt niet weg dat sommige dingetjes voorspelbaar zijn, maar het is een cool verhaal met heel veel actie.


8/10


© Game4Me

bottom of page