• Game4Me

Comic Review: Suske & Wiske - Geduvel op de Heide

Reeks Suske en Wiske

Uitgeverij: Standaard Uitgeverij

Pagina's: 48

ISBN: 9789002275180

Prijs: €7,99


Het is weer tijd voor een hommage aan Suske en Wiske! Het begon met Cromimi en de laatste was De Preutse Prinses. Nu is er dus een zesde hommage-album, deze keer bedacht door Marc Legendre en Jan Bosschaert. De twee werkten in het verleden al samen aan de reeks Sam, en leggen hun hand nu dus aan het bekendste stripduo van de Lage Landen.


In Geduvel op de Heide begint het allemaal met Lambik en Jerom die een caravan hebben gekocht, en Sidonia mee 'op trot' nemen, naar waar Suske en Wiske kamperen. Meteen valt de aparte stijl op die de tekenaar typeert, en dat smelt wonderwel samen met de figuren van Suske en Wiske. In het begin laat Marc Legendre ook zijn stripfiguur Sam een cameo maken in dit album, zonder dat het al te geforceerd aanvoelt. Altijd tof. Als inspiratie voor dit verhaal grijpt de schrijver terug naar De Duistere Diamant en De Verborgen Kroon, met de aardmannetjes die de kroon van de Elfenkoningin willen stelen.

Dat levert best een fijn verhaal op, met hier en daar een misverstand, en Lambik die zijn ijdelste kant weer mag laten zien, maar het ontbreekt in deze hommage toch een beetje aan humor. Legendre en Bosschaert weten de sfeer en de karakters van de personages in Suske en Wiske wel over te brengen, maar een grapje meer hier en daar had best gemogen. Dat deden de andere hommage-albums iets beter. Niet dat dit geen goed hommage-album is, het blijft een fijn verhaal. Maar er zijn er betere geweest.


Marc Legendre en Jan Bosschaert tonen met hun inspiraties voor dit avontuur dat ze fan zijn van Suske en Wiske en ook de sfeer weten ze ondanks een zeer verschillende tekenstijl prima te pakken, net als de karakters van de personages. De humor ontbreekt wat, maar het blijft een fijn verhaal.


7,5/10


© Game4Me