top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Comic Review: Suske & Wiske - De Vroem Vroem Club

Reeks: Suske & Wiske - Hommages

Uitgeverij: Standaard Uitgeverij

Pagina's: 48

ISBN: 9789002272622

Prijs: €8,99


Hommage-albums zijn de laatste jaren heel erg populair. Haast alle bekende stripfiguren hebben wel hommage-albums gekregen. Jommeke, Robbedoes, maar ook het bekendste avontuurlijke duo Suske & Wiske kreeg al hommage-avonturen. Méér dan één. De Vroem-Vroem-Club is al het vijfde hommage-album.


Yann en Gerben Valkema nemen deze hommage op zich, en tekenaar Valkema kennen we al van het Suske en Wiske hommage-album Cromimi. Dat herken je zeker en vast in de sterke tekenstijl van dit avontuur. Lichtjes aangepast, maar herkenbaar en vergelijkbaar met Cromimi. En het verhaal zelf? Dat is vrij sterk. De scenarist, Yann, is duidelijk fan van de klassieker De Tuf-Tuf-Club. Een van de beste Suske & Wiske-verhalen van vroeger. Er wordt een meisje ontvoert waar Sidonie familie van blijkt te zijn, maar wordt met haar van plek verwisseld middels een magisch ei door een oude bekende raaf uit dat favoriet avontuur van de auteur.

Da's niet alles. Ook Toverkol keert terug en in Amerika, waar het ontvoerd meiske vandaan komt, is er een vroem-vroem-club ontstaan. Het is allemaal heel tof en de manier waarop hun eerbetoon aan het klassieke De Tuf-Tuf-Club-avontuur tot stand komt voelt ook niet geforceerd aan. Er zitten héél veel leuke dingen in dit avontuur, en zelfs Bikbellum uit De Dolle Musketiers maakt een comeback. Als hommage-album is dit een uitzonderlijk fijn avontuur om te lezen, bij momenten ook heel erg spannend. Een geslaagd avontuur van Yann en Valkema.


Yann en Valkema mogen wat ons betreft nog meer de hand leggen aan hommage-albums. De liefde voor de absolute klassieker De Tuf-Tuf-Club druipt er vanaf, maar het verhaal brengt dat zonder te forceren. Ook de tekenstijl en de opbouw van het album zijn absoluut top.


9/10


© Game4Me

bottom of page