top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Comic Review: Suske en Wiske Junior #9 - Verboden te Heksen


Reeks: Suske en Wiske Junior

Uitgeverij: Standaard Uitgeverij

Pagina's: 32

ISBN: 9789002275357

Prijs: €6,99


Suske en Wiske zijn helemaal aanwezig in de strip line-up van de voorbije maand. Er is natuurlijk het nieuwe avontuur van De Gulden Krijgen - review -, en Lambik maakt een gastrol in de De Kiekeboes hommage - review, - maar er is ook een nieuwe Suske en Wiske Junior voor de jongere lezers!


Suske en Wiske Junior is ideaal voor de beginnende striplezertjes onder het jonge publiek. Grote tekeningen met niet te moeilijke tekst en duidelijke, maar op kindermaat grappige gags. Dat is ook deze keer de formule die werkt en goed uitgevoerd wordt. Telkens staat er een ander bekend Suske en Wiske-figuur centraal, en dit keer is het De Zwarte Madam. Niet dat de Zwarte Madam ons favoriet stripduo hier op een kwaadaardige manier wil dwarsbomen, maar het gaat dan om heksenwedstrijden met een grappige uitkomst of de toekomst lezen in de kristallen bol dat dan een of andere grap oplevert.

De jongste lezertjes onder ons gaan hoe dan ook wel kunnen lachen met de simpele grappen die op hun kindermaat best wel tof zijn. En het is natuurlijk de ideale manier om weer enkele personages zoals de Zwarte Madam, en Theofiel Boemerang mag in enkele gags weer zijn stofzuigers proberen te slijten. De één-pagina gags werken goed als voorheen en leveren voor de jongsten dus weer een tof stripje op.


De Suske en Wiske Junior-reek doet exact wat van hem verwacht wordt: simpele, snelle grappen op de jonge lezertjes afvuren op een manier die toegankelijk is en vlot leest. Deze keer leren ze de Zwarte Madam kennen en dat levert leuke grapjes op.


7/10


© Game4Me

Comments


bottom of page