top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Comic Review: Suske en Wiske Junior #7 - Rake Klappen

Reeks: Suske en Wiske Junior

Uitgeverij: Standaard Uitgeverij

Pagina's: 32

ISBN: 9789002275333

Prijs: €6,99


Niet alleen de adolescenten Suske en Wiske beleven deze maand een nieuw avontuur, ook de kinder-versie van Suske en Wiske in de reeks Suske en Wiske Junior beleven nieuwe avonturen. Voor de jonge lezertjes toch ook al nummer 7 in hun collectie.


De Suske en Wiske Junior-reeks hebben we al enkele keren besproken en het blijft een ideale instap voor jongere lezertjes die nog niet klaar zijn voor de hoofdreeks. Ook dit zevende nummer komt weer met snelle, leuke één-pagina-gags die makkelijk te verteren zijn en door het makkelijke woordgebruik heel vlot lezen voor het doelpubliek. Het opent met een klassieke gag rond de kinderen die geen koekje krijgen, maar al gauw wordt het wat meer fantasierijk. Het draait rond Aladdin, de geest van Aladdin en Kapitein Haak.

Dat zijn een paar van de rode draden die hier en daar in de gags terugkomen. Net als Barabas die Assepoester wil ontmoeten en Krimson die van zijn pillen af moet. Een paar thema's, leuke gags en enkele rode draden: het is de bekende formule voor de Junior-reeks van Suske en Wiske en het is best lollig. Zelfs ik, als wat oudere lezer, vond het best leuk, maar het doelpubliek gaat ongetwijfeld heel goed lachen met deze versie lading gags.


De Suske en Wiske Junior-reeks bewijst eens te meer een ideale instapreeks te zijn voor heel jonge lezers die strips beginnen lezen. De structuur is duidelijk: één-pagina-gags met enkele dingen die terugkomen doorheen het nummer. Alweer een leuk nummer voor in de collectie.


7/10


© Game4Me

Comments


bottom of page