top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Comic Review: Suske en Wiske Junior #5 - Wegwezen, Krimson!

Reeks Suske en Wiske Junior

Uitgeverij: Standaard Uitgeverij

Pagina's: 32

ISBN:9789002275340

Prijs: €6,99


Fans van Suske en Wiske zullen de voorbije anderhalve maand heel erg blij geweest zijn. Voor elke leeftijdscategorie was er wel een release: De Maffe Markies voor adolescenten, een nieuwe Kronieken van Amoras voor volwassen fans, en ook een Junior Suske en Wiske voor de allerjongste lezers. Het achtste nummer al.


In wezen kan je alle stripjes uit de Suske en Wiske Junior-reeks op dezelfde manier omschrijven: snelle één-pagina-gags die altijd over wat anders gaan, met hier en daar een rood draadje. En dat doet dit achtste nummer ook weer zeer goed. De jongste lezers gaan in dit album weer situaties zien waarin ze zichzelf als kind herkennen én goed lachen met de mopjes. Leuk is dat er alweer een nevenpersonage als centraal figuur is, die hier en daar terugkomt: Krimson.

Niet als de gemene dokter met plannetjes om Sus en Wis uit te schakelen, maar als pillenverkoper. Zij het eentje van het louche soort. Dat wordt gecombineerd met Roodkapje en dan krijg je absurde situaties, maar die als jong lezertje makkelijk te volgen zijn én ze leren de grootste schurk uit de hoofdreeks op een toffe, grappige manier kennen. Eentje dat uiteraard weer in het boekenkastje van de kinderen mag..


Voor de jongste lezers blijven de Suske en Wiske Junior-strips heel erg leuk. Verwijzingen naar allerlei personages, maar steeds op een ludieke manier en simpele snelle gags die graag doen lezen. Alweer een fijn stripje.


7/10


© Game4Me

bottom of page