top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Comic Review: Suske en Wiske Junior #5 - Het Boemerang Effect

Reeks: Suske en Wiske Junior

Uitgeverij: Standaard Uitgeverij

Pagina's: 32

ISBN: 9789002272639

Prijs: €6,99


Het Suske en Wiske-merk blijft een ongelofelijk sterk merk in stripland. De gewone reeks loopt nog steeds als een trein, er zijn AVI-leesboekjes voor beginnende lezers, De Amoras- en Kronieken van Amoras-reeks voor volwassen lezers én sinds een tijdje is er ook een junior-stripreeks. Nummer 5 alweer.


De Junior-stripreeks is overduidelijk bedoeld voor een heel jong striplezend publiek, maar dat neemt niet weg dat het voor de 'long time' fans ook wel leuk is om de gags te lezen die duiken in de kindertijd van Suske en Wiske. Ook nu krijgen we een groot aantal pagina-lange gags voorgeschoteld die over van alles en nog wat gaan. Eén rode draad deze keer; Theofiel Boemerang.







De stofzuiger-verkopende held uit de reeks duikt een aantal keer op en brengt enkele lollige grappen met zich mee. Hoogstaande humor is het in de Junior-reeks nooit, maar het doelpubliek gaat zowel met Boemerang als met de andere grappen goed lachen en zelfs als volwassen lezer hebben we enkele keren gegrinnikt. Ook Sus Antigoon, Barabas, Vitamitje, Tobias en anderen maken hun opwachten en dat levert ook leuke grapjes op. De Junior-reeks is wat het is: een lollig tussendoortje.


Suske en Wiske Junior is er eentje voor de jonge striplezers, maar het mag geen twijfel leiden dat je als volwassen lezer er ook genoegzaam én snel kan doorbladeren. De makkelijke, korte en toffe grapjes gaan er goed in, bij jong en oud.


7/10


© Game4Me



bottom of page