top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Comic Review: Suske en Wiske Junior #4 - Een Appeltje voor de Dorst

Reeks: Suske en Wiske Junior

Uitgeverij: Standaard Uitgeverij

Pagina's: 32

ISBN: 9789002270239

Prijs: €6,50


Een dubbele portie Suske en Wiske kan nooit slecht zijn, en Standaard Uitgeverij komt afgelopen maand met Suske en Wiske voor twee verschillende doelgroepen. De De Fluitende Olifant in de hoofdreeks voor de wat oudere stripliefhebber, en een nieuw nummer in de Junior-reeks voor de beginnende lezertjes. Kietelt dat de jonge lezertjes hun 'funnybone'?


Dat er een Junior-stripreeks is van Suske en Wiske is op zich al gewoon goed. Jonge lezertjes leren één van de belangrijkste stripreeksen kennen en omdat Sus en Wis kleuters zijn, is het voor de lezertjes allemaal herkenbaar. En weet je wat, als ouder van een kind moet ondergetekende toegeven dat het ook voor mij herkenbaar is. Het zijn, net als in de voorgaande Junior-strips, weer 1 pagina-lange gags en dat werkt nog steeds.





Een gag van 1 pagina is ideaal voor de aandachtspanne die een jong lezertje heeft en het is bovendien, zeker op maat van het doelpubliek allemaal erg grappig. De herkenbare situaties gaan over gamen, in de sneeuw spelen en zelfs Spider-Man en Batman passeren de revue. Ook een figuur als Sus Antigoon komt er even in voor, waardoor jonge lezertjes toch iets meekrijgen van de bredere 'lore' van Suske en Wiske.


Dit vierde Junior stripalbum brengt alweer leuke, snelle gags met herkenbare situaties voor kinderen én ouders. Nu is dit uiteraard meer gericht naar het jonge publiek, en die zullen weer vallen voor de snelle, toffe en herkenbare humor van dit vierde stripalbum.


7,5/10


© Game4Me

bottom of page