top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Comic Review: Suske en Wiske Junior #3 - In Naam der Wet

Reeks Suske en Wiske Junior

Uitgeverij: Standaard Uitgeverij

Pagina's: 32

ISBN: 9789002270222

Prijs: €6,99


Suske en Wiske, dat is voor alle leeftijden toch? Ik las het alleszins als kleine jongen. Al begreep ik natuurlijk niet alle grapjes. Maar strips diversifiëren en dat doet ook Standaard Uitgeverij met Suske en Wiske. Er zijn de AVI-boekjes om te leren lezen, maar sinds kort is er ook een Junior-reeks voor de jonge lezer.


Het derde nummer, In Naam der Wet, toont meteen waarom deze reeks ideaal is voor jonge lezertjes. In tegenstelling tot de AVI-boekjes is dit geen compleet verhaal, maar een gag-stripboek met makkelijk te behappen verhaaltjes van één pagina. Het thema is dus de politie en de ondeugende dingen die Suske en Wiske in hun nog jongere dagen uitstaken. Heel leuk voor jonge lezertjes.

Het zijn herkenbare mini-avontuurtjes, maar bovendien wordt er ook met regelmaat van de klok iets uit de klassieke reeks boven gehaald om te gebruiken in de één-pagina-gags. Denk maar aan vitamitje, het autootje dat rijdt op groenten en fruit. zo leren jonge lezertjes niet alleen het plezier van lezen kennen, maar leren ze ook de klassiekers uit de reeks kennen. De humor wordt simpel gehouden en zo krijg je een ideaal Suske en Wiske-album op maat van jonge lezertjes.


Standaard Uitgeverij is sterk bezig met het merk Suske en Wiske. De hoofdreeks voor alle leeftijden kent sterke verhalen, de Kronieken van Amoras bezorgen de volwassen lezer straffe momenten en voor de allerjongste lezers zijn er na de AVI-boekjes ook de stripreeks Junior. Leuk en behapbaar.


7,5/10


© Game4Me

bottom of page