top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Comic Review: Suske en Wiske - De Preutse Prinses

Reeks Suske en Wiske

Uitgeverij: Standaard Uitgeverij

Pagina's: 48

ISBN: 9789002270123

Prijs: €7,99


Ons land is vele iconische stripreeksen rijk, maar één van de allerbekendste en meest geliefde, langstlopende stripreeks is zonder twijfel Suske en Wiske. Meer dan 300 avonturen rijk is het duo het meest gelezen in stripland. Naast die reeks bestaat ook de meer volwassen Amoras-reeks, maar zijn er ook de hommage albums. Na Cromimi, Boemerang en de Kwakkelende Kwakzalver is er nu nummer 4: De Preutse Prinses.


De vorige drie hommage-avonturen werden getekend in een compleet andere, persoonlijke stijl. Die van de gelegenheidstekenaars. Dit vierde eerbetoon gaat daarentegen terug naar de klassieke stijl, inclusief klassieke cover. De reden? Paul Geerts, die na Vandersteen de reeks voortzette, is de man achter dit vierde hommage-avontuur. Een éénmalige terugkeer. Dat zorgt niet alleen voor een klassieke look, maar een een klassieke feel die we als Suske en Wiske-fan natuurlijk enorm weten te appreciëren.





Daar bedoelen we mee dat het iets typisch Suske en Wiske is qua onderwerp. Klassiek, zo je wil. Een masker dat voor een prikje gekocht wordt, begint te praten en eindigt in een avontuur over mythen en legendes. Barabas is ook van de partij, Jerom mag als vanouds krachtpatseren en Lambik zorgt voor de plezante noten terwijl Suske en Wiske de mysteries ontrafelen. Sidonia is wél opvallend afwezig in het grote deel van de strip, wat ietwat jammer is, maar als hommage is het qua look en sfeer een enorm geslaagd nummer.


Suske en Wiske is de dag van vandaag wat moderner, zowel qua avonturen als visuele stijl, dus als fan die bijna drie decennia lang de strip lees, is het een leuk iets dat er een nieuw verhaal verschijnt in de look en feel van de klassiekers. Een mooi avontuur.


8,5/10


© Game4Me

bottom of page