• Game4Me

Comic Review: Suske en Wiske - De Blauwe Reeks #1

Reeks Suske en Wiske

Uitgeverij: Standaard Uitgeverij

Pagina's: 296

ISBN: 9789002270246

Prijs: €36,99


Suske en Wiske zijn een absolute pilaar van de Vlaamse stripgeschiedenis. Misschien wel het meest iconische duo van de Belgische stripwereld. De reeks bestaat al over generaties heen en wel elke generatie sinds het ontstaan van de strip in 1948. Die eerste strips verschenen in het magazine van een ander legendarisch Belgisch stripfiguur: Kuifje. Dat gaf de geboorte aan de blauwe reeks.


Die verhalen, acht in totaal worden nu gebundeld in twee luxueuze hardcoverboeken getiteld De Blauwe Reeks. Dat noemt zo omdat die verhalen die in het Kuifje-magazine verschenen onder een blauwe cover uitkwamen. Integenstelling tot de rode cover die we allemaal kennen. Dit eerste deel wordt voorafgegaan door een dossier samengesteld door Marcel Wilmet en Niels van der Made. Dat geeft interessante informatie en best wel een meerwaarde aan een uitgave als deze. De verhalen worden niet simpelweg gedropt, zonder meer. Echt een uitgave voor de echte stripliefhebber.

De vier verhalen gebundeld in deze eerste uitgave zijn Het Spaanse Spook, De bronzen sleutel, De Tartaarse helm en De schat van Beersel. Allemaal verhalen geworteld in een sfeer van geschiedenis en hierin herken je onmiddellijk de klassieke stijl waar veel stripliefhebbers verliefd op werden. Stuk voor stuk toppers en meteen worden we ook met de neus op de feiten gedrukt dat de huidige avonturen voor een stuk de klassieke sfeer missen. Het zijn verhalen om je in te verliezen en voor wie ze nog niet kende, is het een ideale manier om aan deze klassiekers te beginnen.


Na de witte 'klassiekers-reeks', is er dus nu De Blauwe Reeks dat de acht verhalen die in het Kuifje-Magazine verschenen in de kijker zet. Een knappe release met een mooi dossier die de schitterende verhalen vooraf gaat. Een must-have voor elke echte stripfan.


9/10


© Game4Me

© Game4Me 2020

Info@Game4Me.be - België

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now