top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Comic Review: Suske en Wiske #363 - De Maffe Markies

Reeks Suske en Wiske

Uitgeverij: Standaard Uitgeverij

Pagina's: 48

ISBN:9789002275289

Prijs: €6,99


Wanneer je aan Suske en Wiske-fans vraagt wat de beste avonturen van het avontuurlijke duo zijn, zegt de meerderheid steevast avonturen waarin ze naar het verleden reizen. Die lezers worden met de Maffe Markies op hun wenken bediend, want het combineert een aantal dingen. Tijdreizen én bekende gezichten.


Door een brand in het kasteel logeren Van Zwollem en zijn dochter bij Sidonia. Van Zwollem is een klassiek personage uit de reeks dat altijd garant staat voor toffe, onverwachte avonturen en dat is nu niet anders. Zijn dochter wordt gek van hem en na een museumbezoek waar de vierde muur meer dan ééns doorbroken wordt - het is eigenlijk wat overdreven op die paar pagina's tijd - besluiten ze Marie haar gemaskerd bal ten tijde van Markies van Zwollem te geven. Van Zwollem glipt echter mee en maakt de teletijdmachine stuk.

Van Zwollem is dus het centrale personage in dit verhaal en terwijl klassieke personages altijd werken - ook nu weer - krijgen we ook weer een avontuur in de pruikentijd mét de nodige humor. Alle ingrediënten voor een sterk Suske en Wiske-verhaal zijn aanwezig en dat is ook nu weer niet anders. Het is heel erg fijn iedereen nog eens in de pruikentijd te zien, en het verhaal heeft op het einde zelfs nog een verrassing in petto. Zowel met Sidonia, als de vaarman van het veerbootje. Overall zorgt dat voor een sterk Suske en Wiske-avontuur.


De Maffe Markies brengt heel leuke dingen met zich mee: Van Zwollem die op zijn gekst mag zijn, de vierde muur die - een paar keer teveel - doorbroken wordt, en tijdreizen die dit het gevoel van een klassiek avontuur met zich meebrengt. Suske en Wiske is de laatste tijd goed bezig als stripreeks.


8/10


© Game4Meコメント


bottom of page