top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Comic Review: Suske en Wiske #353 - Het Gewiste Wiske

Reeks Suske en Wiske

Uitgeverij: Standaard Uitgeverij

Pagina's: 48

ISBN: 9789002268755

Prijs: €6,99


Ook Suske en Wiske zijn weer van de partij. Vorige maand verscheen de prachtige uitgave van De Blauwe Reeks waarin we een aantal klassieke verhalen opnieuw konden leren kennen, maar deze maand zijn ze terug met een gloednieuw avontuur. Eentje met een oude bekende. Gardavu!


Dat laatste woordje verraad het: de Zwarte Madam is terug! We zagen haar eerder al terugkeren in de volwassen Amoras-reeks, maar nu is ze terug voor een meer klassiek avontuur. Ze zint op wraak op de mensheid en wil daarom voorzitter worden van de spokenbond en ontvoerd Sus Antigoon. Wanneer de schrijver kiest om figuren als Antigoon en de Zwarte Madam terug te brengen, krijgen we al nostalgische gevoelens en kan je weinig misdoen.





En het avontuur doet ook weinig mis. Wiske komt de plannen op het spoor, maar haar geheugen wordt gewist en zo zien we uiteindelijk nog een oude bekende terug: Tobias! Heel leuke allemaal, met wat spanning en een vleugje humor. Dat haar handlangers zo vaak van jas draaien is een klein minpunt, maar over het algemeen doet het avontuur heel vertrouwd aan. Een sterk avontuur.


De Zwarte Madam zorgt altijd voor leuke avonturen, en nu ook. Met klassiekers als Tobias en Sus Antigoon en ook haar handlangers kan je niet veel verkeerd doen. Love it!


8/10


© Game4Me

bottom of page