top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Comic Review: Rommelgem #2 - Patient A

Reeks: Rommelgem

Uitgeverij: Dupuis

Pagina's: 64

ISBN: 9789031439058

Prijs: €8,50


Robbedoes is één van de populairste stripfiguren die er zijn, en wanneer we Robbedoes en Kwabbernoot hun avonturen lezen, komen we veel andere personages tegen waarbij we vaak niet stilstaan. Zoals Zwendel, Graaf Van Rommelgem en anderen. Zwendel kreeg zijn moment de gloire al met eigen avonturen, maar Dupuis achtte de tijd rijp om Graaf van Rommelgem uit te diepen.


De Professor heeft een briljante geest, maar we hebben er als Robbedoes-lezer nooit echt bij stilgestaan wat het achtergrondverhaal van De Graaf van Rommelgem is. Want, tenslotte is het al een oude man in de Robbedoes-strips. Uit het eerste nummer bleek al dat het een interessant personage is om te verkennen en dat blijkt nu ook weer. Het verhaal speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog en Pancratius (zijn naam), diens vriendin en een bevriend wetenschapper gaan op avontuur om hun twee vrienden te redden.





Onderweg worden ze ook nog eens geconfronteerd met het feit dat de Nazi's een bom proberen te maken, met hulp - onder dwang - van één van zijn vrienden. Het avontuur is qua sfeer iets helemaal anders dan zijn passages in Robbedoes en net zoals zijn eerste avontuur geeft dit hem een enorme diepgang en avontuurlijke geest die we niet konden vermoeden. Het is spannend, actievol en heeft veel weg van een thriller. Het duurt dan ook niet lang vooraleer je de laatste pagina omdraait, want je verslindt het album als een gek.


Rommelgem is een trilogie en de eerste twee nummers waren fenomenaal. Pancratius krijgt een enorme achtergrond mee en je gaat de Graaf op geen enkel moment meer hetzelfde belijken wanneer hij opduikt in Robbedoes. Straf!


9/10


© Game4Me

bottom of page