• Game4Me

Comic Review: Robbedoes - Hoop in Bange Dagen #4

Reeks Robbedoes

Uitgeverij: Dupuis

Pagina's: 88

ISBN:9789031436552

Prijs: €10,99


De reeks Robbedoes is één van de meest geliefde reeksen in Stripland, en ook hij en Kwabbernoot ontsnapten niet aan allerlei remakes, interpretaties en what not. De meest recente interpretatie is van Emile Bravo. De man kwam met een vierdelig verhaal van Robbedoes en co tijdens de tweede wereldoorlog en het vierde en laatste deel ligt nu in de rekken.


Op het einde van het vorige deel zagen we hoe Robbedoes en Kwabbernoot gevraagd werden de brug op te blazen om de Nazi's te saboteren. Kwabbernoot wil, Robbedoes heeft morele twijfels en.. Spip drukt de ontsteker in. Om maar te zeggen dat Bravo de hardheid van de oorlog en de zwaarte van het onderwerp soms doorbreekt met een vleugje humor. Die humor wordt gelukkig wel beperkt, want anders zou het de serieuze momenten in het verhaal overschaduwen.

Maar... het is het vierde en laatste deel en dus worden zorgen met vreugde vermengd, want de Britten en Amerikanen zijn gearriveerd. Dat heeft weer een apart stukje invloed op het verhaal, en dat zorgt ook nog voor enkele leuke noten. We kunnen wel concluderen dat dit een geslaagde afsluiter van een schitterend vierluik is, want van het eerste plaatje tot de epiloog is het interessant en zijn er nog onthullingen die de lezer niet verwacht.


Robbedoes - Hoop in Bange Dagen is een uitstekend vierluik dat een interessante tijd toont door de ogen van Robbedoes en Kwabbernoot. Bravo heeft het vierluik afgesloten met een uitstekend laatste deel dat alle draadjes van de verhaallijnen mooi afrond.


9/10


© Game4Me