top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Comic Review: Robbedoes door... #18 - Pacific Palace

Reeks: Robbedoes door...

Uitgeverij: Dupuis

Pagina's: 80

ISBN: 9789031439072

Prijs: €10,50


Dat klassieke stripreeksen de dag van vandaag een bewerking krijgen door auteurs en tekenaars die doorgaans niet met de reeks werken, is al lang niets nieuws meer. Zeker niet voor de fans van Robbedoes. De bekende Piccolo wordt nu al voor de achttiende keer onder handen genomen door een andere auteur/tekenaar, en deze keer is het Christian Durieux die de hand mag leggen aan de reeks.


De setting is duidelijk: een hotel, en het verhaal speelt zich af over drie nachten. Alweer een originele manier om de personages van Robbedoes en Kwabbernoot in een nieuwe situatie te plaatsen. Een dictator 'on the run' komt overnachten en enkel zij en een paar anderen van het personeel zijn aanwezig. Het is dus geen verhaal vol actie, maar eerder eentje die erg leunt op het verhaal van de dictator, en zijn mysterieuze dochter en de al even mysterieuze hoteluitbater van Pacific Palace.





Wat de personages van Robbedoes en Kwabbernoot betreft, heeft Durieux niet veel veranderd. Hij focust zich op het verhaal en de situatie waarin de twee vrienden zich bevinden, en laat hun personages eigenlijk zo veel mogelijk zichzelf zijn. Dat levert een interessante en boeiende thriller op die zich gedurende drie nachten afspeelt in het hotel. De tekenstijl is daar ook op afgestemd. Ietwat volwassener, maar ook simpel om de aandacht niet teveel van het verhaal af te leiden. En dat lukt. Ook dit is opnieuw een geslaagde bewerking van Robbedoes.


Dat de reeks Robbedoes door al een aantal goede en mooie verhalen heeft opgeleverd, is een feit. De manier waarop Robbedoes en Kwabbernoot worden gebruikt en de situaties waarin ze worden geplaatst zijn heel divers en ook nu levert dat een spannend en sterk verhaal op.


9/10


© Game4Me

bottom of page