top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Comic Review: Purple Heart #2 - Project Bluebird

Reeks Purple Heart

Uitgeverij: Le Lombard

Pagina's: 56

ISBN: 9789064215995

Prijs: €17,99


Een jaar geleden verscheen het eerste boek rond Joshua, een voormalig soldaat die terugkeerde van de oorlog met een 'Purple Heart' medaille op zak. Het 'Purple Heart' is een medaille die uitgereikt wordt voor moed en zelfopoffering, maar hij kan het navertellen. Deel 2 bezorgt hem een nieuwe zaak in zijn post-oorlog carrière als privé-detective.


Dat de oorlog nooit ver weg is voor Joshua, wordt ook nu duidelijk. Het begint allemaal met een schijnbaar ongelukkig drama in een hotel op Hawaï tijdens een feestje, en de man - een voormalig militair - wordt beschuldigd van moord en zelfmoord. De ouders huren Joshua in. Daar volgt nog een leuk stukje op tussen Joshua en zijn vriendin dat wat humor met zich meebrengt, maar daarna is het pure ernst.





Er volgt een stevig verhaal dat zich steeds meer uitdiept over baldadige en criminele praktijken die het leger absoluut wil stilhouden. Al snel ontdekt Joshua een heus complot dat het leven kostte aan Paul en de vrouw waar hij bij was. Een spannend verhaal met een strak tempo en personages die het verhaal uitstekend ondersteunen. Als lezer blader je pagina na pagina omdat je niet kan stoppen met lezen. Een verhaal dat waardig zou zijn om verfilmd te worden. Je hoort het een uitstekende comic.


Purple Heart brengt spanning, intrige en boeit van het eerste tot het laatste plaatje. Op geen enkel moment is er een saai plaatje of wordt het tempo gelost. Een must-have voor wie houdt van spannende comics.


9/10


© Game4Me



bottom of page