top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Comic Review: Notthingham #2 - De Klopjacht

Reeks: Nottingham

Uitgeverij: Le Lombard

Pagina's: 56

ISBN: 9789086771356

Prijs: €8,99


Sherwood en Notthingham, het zijn twee plaatsnamen die vooral geassocieerd worden met de legende van Robin Hood. Een tijd geleden verscheen het eerste deel in de reeks Nottingham van Dellac, Brugeas en Herzet. Deze maand is het tweede deel gearriveerd van de creatieve vertelling van de legende.


Weinig actie, veel politiek in dit tweede deel, De klopjacht. De huidige bevelhebber komt te weten dat de Kannunik een oom is van de Sheriff van Nothingham en laat in onomwonden taal weten dat hij van de man af wil, om zo stokken in de wielen van Notthingham te steken. Een enerverende paar pagina's met sterke dialogen, die doen denken aan dialogen van Tarantino. Of toch de spanning die dat oproept.





Daarmee willen we maar zeggen dat het uitstekend uitgeschreven is. Er komt wel wat actie, en daarin wordt breder bekend wie schuilgaat onder de 'kap' die steelt van de rijken en geeft aan de armen. Als is het weggeven deel er niet helemaal bij in deze vertelling. Maar het tweede deel gaat dus goed vooruit en kent vooral sterke dialogen en verhaalvertelling die het verhaal wat tempo geven. Het eerste deel was prima en het tweede deel zet dat onverminderd op een sterke manier voort.


Het eerste deel verschijn een jaar geleden, dus het was wel even wachten op het tweede deel. Het vervolg stelt niet teleur. De Batman-achtige situatie zoals we het een jaar geleden omschreven, gaat lustig voort en brengt een politiek sterk verhaal met straffe uitgeschreven dialogen.


9/10


© Game4Me

bottom of page