top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Comic Review: Neptunus - Episode 2


Reeks: Neptunus

Uitgeverij: Dargaud

Pagina's: 48

ISBN:9789085586913

Prijs: €9,99


Een goed halfjaar geleden verscheen de eerste episode van de nieuwe cyclus binnen Leo's science-fiction universum. Neptunis - Episode 1 bracht een mysterieus verhaal dat zou uitgediept worden in dit tweede album. Weet het verhaal verder te boeien?


Kim en Manon nemen het op zich om op verkenning te gaan op de planeet waar lang geleden mensen gestrand zouden zijn. Het levert een avontuur op dat heel snel vooruitgaat, omdat het start met wat actie, omdat robots hun jetpacks neerschiet, en tussendoor ook actie te rapen valt. Dit album heeft veel: robots, mensen die halve robots blijken te zijn en spanning tot het einde. Je kan wel wat zeggen over het feit dat voor zulke slimme geëvolueerde mensen, Manon haar nogal laat inpakken, maar dat moet voor het verhaal, zeg dan maar.

Het verhaal is dus boeiend, zeker wanneer ze de nazaten van de mensen tegen het lijf lopen die lang geleden strandde op de planeet. Het is wel opvallend hoe makkelijk de oplossing om hen te bevrijden van de robots uiteindelijk blijkt. Te makkelijk. Het doet het boeiende verhaal alles behalve goed en is binnen de vertelling een serieus minpunt. Al is de reis er naartoe wel degelijk heel erg interessant.


De tweede episode van Neptunus is alweer van hoog niveau, maar weet dat niet heel de tijd vol te houden. Het is een boeiend verhaal dat het universum van Neptunus uitbouwt. Enkel het einde, de oplossing om de nakomelingen te bevrijden, stelt teleur.


8/10


© Game4Meコメント


bottom of page