top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Comic Review: Nationale Feestdag

Reeks Standalone

Uitgeverij: Casterman

Pagina's: 256

ISBN: 9789030375067

Prijs: €24,99


Casterman komt met twee kleppers deze maand. Samen met het geweldige 'In Golven', dat we gisteren bespraken en waar we enorm lovend over waren, is er nu de hardcover-release van Nationale Feestdag, de nieuwe verhalende comic van Bastien Vivès en Martin Quenehen.


De setting is alvast eentje waarbij je een geweldig verhaal kan verzinnen: een Frans dorpje. We zien het verhaal openen met een dramatische gebeurtenis voor de hoofdpersoon, Jimmy, die we daarna gaan volgen in een verhaal dat leest als een thriller en je de pagina's doet verslinden. Wanneer een oude man en zijn dochter aankomen om zogezegd te rouwen om diens vrouw en haar moeder ontspint zich op alle vlakken in een spannend verhaal.





Bijwijlen emotioneel, soms spannend en er hangt zelfs een vleugje thriller aan deze strip. Jimmy legt veel empathie aan de dag en weet zich perfect in het hoofd van de mensen die hij helpt te verplaatsen. Dit verhaal plaatst wel kanttekeningen over hoever je kan gaan om begrip te hebben en mensen te helpen die een misstap dreigen te maken. De visuele stijl complimenteert het verhaal overigens goed. De manier waarop gezichten soms gedetailleerd en soms gewoon met contouren worden weergegeven, weerspiegelt het gevoel van personages. Voor het overige is het gewoon een heel knap getekend verhaal. Opnieuw een absolute aanrader.


Een heel ander soort verhaal dat In Golven, maar minstens evengoed. Castermans komt deze maand met twee sterke verhalen die een liefhebber van een knappe strip en een goed verhaal in zijn kast moet hebben staan.


9/10


© Game4Me

bottom of page