top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Comic review: Nachtwacht #11 - Het Vervloekte Tornooi


Reeks: Nachtwacht

Uitgeverij: Standaard Uitgeverij

Pagina's: 32

ISBN: 9789002276255

Prijs: €6,99


Het is een goede maand voor de jonge stripliefhebber. De Buurtpolitie, Urbanus, Suske en Wiske, Jommeke, en zo kunnen we nog even doorgaan. Ook het erg populaire 'De Nachtwacht' is alweer van de partij met hun elfde stripavontuur, en dat terwijl er ook een nieuwe theatershow aankomt.


Geen reden dus om aan de populariteit van De Nachtwacht te twijfelen, en de strips waren tot nu toe fijn om lezen. Ook deze keer is dat niet anders. Het verhaal is zelfs iéts beter dan anders. Voor zover een verhaal voor dit doelpubliek écht goed kan zijn. Baal zoekt De Waker en na een tegenslag slaagt hij er in de gedaante van Vega over te nemen en de Nachtwacht te sturen zodat ze zonder het te weten De Waker voor hem zoeken.

Dat levert weliswaar een spannend verhaal op en het is iets 'volwassener' dan anders, maar we kunnen ons niet van de indruk ontdoen dat de Nachtwacht-leden een beetje worden afgeschilderd als goedgelovig en ietwat dommig. Moeilijk om te geloven dat ze het niet eerder doorhebben dat het Vega niet is, maar Baal, die de strenge woorden steeds uitspreekt. Maar een bepaalde spanning blijft er wel en zoals altijd leest het verhaal heel erg vlot.


Wie de vorige strips met plezier las gaat dat nu ook gewoon weer opnieuw graag lezen. Het leest even vlot als altijd en het verhaal rond Baal en Vega is eens iets anders dan wat we tot nog toe in de strips te zien kregen. Leuk avontuur.


7/10


© Game4Me

bottom of page