• Game4Me

Comic Review: Nachtwacht #10 - De Boekenkobold

Reeks: Nachtwacht

Uitgeverij: Standaard Uitgeverij

Pagina's: 32

ISBN: 9789002272172

Prijs: €6,99


De Nachtwacht van Studio 100 blijft ongemeen populair. Het is één van de hoekstenen van Studio 100 geworden, samen met Samson en Marie, en ondertussen zitten we al aan het tiende avontuur in de stripreeks van de helden van Schemermeer. Maar blijft het leuk?


Deze keer is er weer een nieuwe dreiging. Het begint allemaal met een klein meisje dat een vriend zoekt, en Sasha wil dat wel zijn voor het meisje. Het wordt al snel duidelijk dat Sasha er in is geluisd, en de boekenkobold er voor zorgt dat iedereen in Schemermeer in een sprookjesfiguur is verandert, wat voor chaos zorgt. Het is eens iets anders, qua verhaal, en best origineel. Het doelpubliek van deze nachtwachtstrips gaan het ongetwijfeld leuk vinden om de bekende personages van Schemermeer in een sprookjesfiguur verandert te zien.

Ondanks de humor en het originele idee, leest deze strip iets minder vlot als voorgaande verhalen. We kunnen de vinger niet op de pols leggen waarom dat zo is, maar zelfs dan blijft het best een leuk verhaal, dat uiteraard veel te simpele oplossingen heeft. Maar het moet makkelijk verteerbaar blijven voor het doelpubliek, en dat doet deze strip alweer heel goed.

Het tiende avontuur, de Boekenkobold, leest iets minder vlot, maar blijft een leuk avontuur met een origineel idee. De nachtwachtpersonages worden eens in een ander hemd gedwongen en dat levert een degelijke, soms grappige strip op.


7/10


© Game4Me