top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Comic Review: Mooie Zomers #6 - Les Genêts

Reeks: Urbanus

Uitgeverij: Standaard Uitgeverij

Pagina's: 32

ISBN: 9789002271724

Prijs: €6,99


Het is dan wel zomer, maar de zomers worden voor mij persoonlijk als stripliefhebber nog beter als er een nieuw album van 'Mooie Zomers' verschijnt. De reeks van Zidrou is fenomenaal en vertelt elke keer een ander verhaal uit een ander jaar van één van de zomervakanties van de familie Faldéraults. Ook nu gaan ze weer op pad met Mam’zelle Esterel.


Het mooie aan de Mooie Zomers-verhalen is dat de jaren kriskras door mekaar lopen en dat we telkens de kinderen en de ouders op andere leeftijden in een andere fase van hun leven zien. Nu is de vader strips aan het tekenen en vertrekken ze op vakantie en gaat hij daar verder lustig strips verzinnen. Het mooie is dat het soms wel heel herkenbaar is. De stress en drukte bij vertrek, autopech... Ook Mam'zelle Esterel ontsnapt er niet aan en ze moeten noodgedwongen met de tent logeren op een boerderij.





Met dit verhaal wordt vooral verteld dat de leukste vakanties de spontane vondsten van onverwachte plekken en onverwachte mensen kan zijn. Ondanks het wachten op auto-onderdelen en de kreek die niet bereikt kan worden beleven de kinderen en de ouders, die in verwachting zijn van nog een kindje. een geweldige vakantie met geweldige mensen die ze nooit hadden ontmoet als het ongeluk met Mam'zelle Esterel nooit gebeurd zou worden. Zidrou gooit er ook nog een verhaaltje in rond hoe moeilijk het was in die tijd om uit de kast te komen en kinderen die altijd een flapuit zijn, maar nooit wordt het te serieus rond die verhaallijn. Ze is er, maar de leuke luchtige toon van de reeks en de chemie tussen de personages blijft op een sublieme manier behouden.


Mooie Zomers stelt nooit teleur. Dat kunnen we nu wel zeggen, na zes avonturen. Het is heel jammer dat er niet méér Mooie Zomers-verhalen verschijnen, maar in zeldzaamheid zit ook een bepaalde charme. Alweer een uitstekend, zomers avontuur dat heerlijk wegbladerd.


9/10


© Game4Me

bottom of page