top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Comic Review: Michel Vaillant #9 - Duels

Reeks: Michel Vaillaint - Nieuw Seizoen

Uitgeverij: Graton

Pagina's: 56

ISBN: 9789031438594

Prijs: €8,50


Strips komen in héél wat genres, maar strips over racen? Dat is toch wel een heel aparte, en dun bezaaide categorie. Toch kunnen stripfans al heel lang terecht bij de reeks Michel Vaillant. Tot op de dag van vandaag zelfs. Ondertussen weer het negende avontuur in de reeks - Nieuw Seizoen. Een vlekkeloze race naar de laatste pagina, of crasht het verhaal?


Het is alleszins iets anders voor de Vaillant-reeks. Vaillant waagt zich aan rally en gaan in het WRC-kampioenschap de handschoen opnemen tegen racers als onze landgenoot Neuville. De spil van het verhaal is het jonge talent dat het tweede zitje krijgt, achter Michel. Echte racefans herkennen meteen de spanning die een jonge ambitieuze racer met zich meebrengt. Hij wil zich bewijzen, zelfs ten koste van zijn ploeggenoot. Dat zorgt voor spanning binnen het team.





Het avontuur is goed opgebouwd en Daniel krijgt die typische ambitieuze persoonlijkheid mee en je bent mee met het personage en zijn ambities. Het album omvat een heel seizoen, en sommige dingen lijken dan ook gehaast meegegeven. Zo ook de rechtszaak in Zwitserland, die vader Vaillant moet ondergaan. Ondanks dat het een spannend avontuur is, was dit misschien beter een tweeluik. Nog één puntje van kritiek: een ietwat voorspelbaar einde.


Het mag dan misschien niet helemaal weten te verassen qua verhaal, maar de echte racefans, - toch het doelpubliek - onder de stripliefhebbers gaan genieten van dit avontuur.


7,5/10


© Game4Me

bottom of page