top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Comic Review: Marsupilami #33 - Supermarsu

Reeks: Marsupilami

Uitgeverij: Dupuis

Pagina's: 56

ISBN: 9789031439171

Prijs: €8,99


De Marsupilami is een van de meest tot de verbeelding sprekende stripfiguren. Het zeldzame vreemde geel-zwarte beest met een springerige staart kennen velen uit Robbedoes, maar het heeft zijn eigen langlopende stripreeks. Deze maand is er nog eens een nieuw avontuur. Leuk, want Marsupilami beleeft niet om de haverklap nieuwe avonturen.


In dit drieëndertigste avontuur is er slecht nieuws voor de jonge Hector. De universiteit draait de geldkraan voor zijn moeders onderzoek in de jungle toe en ze moeten vertrekken. Hector wil niet, duikt de jungle in en tuimelt ergens naar beneden met de Marsupilami in zijn zog. Klinkt naar, maar het wordt een leuk avontuur, want Hector wordt middels een ritueel verandert in een Marsupilami waardoor zijn droom uitkomt. Dat levert amusante stukjes op, maar er zit ergens toch een moraal achter.





Namelijk dat je blij moet zijn met wie je bent. Dat wordt op een subtiele manier in het avontuur gestopt, zonder het in je gezicht te duwen. Het blijft vooral vrolijk en avontuurlijk en een verhaal dat fijn is om lezen. Maar tegelijk is er de heimwee-factor. De betovering houdt op wanneer ze heimwee krijgt naar het 'mens-zijn'. En hoe graag je ook iets anders wil zijn, je gaat altijd terug naar wie je bent. Dat is zowat de boodschap, maar verpakt in een heel tof, grappig en leuk avontuur.


Het nieuwe avontuur van de Marsupilami is er eentje die heel absurd aandoet, maar gewoon heel fijn is en voldoende humor bevat om je 56-pagina's lang te amuseren. Eentje mét een boodschap, maar verscholen onder een tof avontuur.


8/10


© Game4Me

bottom of page