top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Comic Review: Louisiana - De Kleur van Bloed #3


Reeks: Louisiana: De Kleur van Bloed

Uitgeverij: Dargaud

Pagina's: 56

ISBN: 9789462108653

Prijs: €9,99


De Slavernij en de uitbuiting van zwarten is één van zwartste - no punt intended - bladzijden uit de geschiedenis van het oh zo fiere land. Eén van de bekendste voorbeelden waar slavernij hoogtij vierde, was de sector van de katoenplantages. Louisiana concludeert zijn driedelig verhaal deze maand.


Net als in de twee voorgaande delen wordt het verhaal verteld door een vrouw aan haar kleinkinderen, die meer willen weten over de geschiedenis van de plantage. En net zoals in de twee vorige delen wordt er geen detail of gruwelijkheid geschuwd. Het is een hard verhaal, gebaseerd op waargebeurde feiten en dat maakt het driedelige verhaal nog indrukwekkender. Het verhaal wordt op geen enkel moment getemporiseerd, maar blijft goed vooruitgaan. Geen onnodige scènes, geen romantische versie van de feiten: gewoon rauwe realiteit die goed weergegeven wordt door de sterke tekeningen van Toussaint.

De tekenstijl is heerlijk realistisch en ondersteund het rauwe verhaal. Een verhaal dat ook in dit derde deel de aandacht over de verschillende personages en hun relaties onderling goed verdeeld. Hier en daar is er wel een moment dat geen hout lijkt te raken, maar desondanks worden alle eindjes op het laatst toch goed aan mekaar geknoopt. Want het is natuurlijk wel een afsluitend deel van de reeks. Het verhaal wordt sterk afgerond en het geweld en het lelijke van de menselijke aard komen ook nu nog eens goed naar boven. Een indrukwekkend verhaal.


Na drie delen zit Louisiana: De Kleur van Bloed er op. Het is een sterk verhaal gebleken dat op een heel goede manier opgebouwd en verteld werd, en ondersteund werd door een heerlijke tekenstijl die past bij de realiteit en de rauwheid van het verhaal. Een topper.


9/10


© Game4Me


Comments


bottom of page