top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Comic Review: Lefranc #31 - Het Losgeld

Reeks Lefranc

Uitgeverij: Casterman

Pagina's: 48

ISBN:9789030376781

Prijs: €8,50


De Lefranc-strips zijn telkens als er eentje verschijnt een welgekomen afwisseling op de moderne strips. De Lefranc-avonturen stralen nog iets uit van de klassieke strips. Iets kuifje-achtig. Zowel in de aard van de avonturen als de tekenstijl ademt de reeks iets klassiek uit en daar houden we van. Afgelopen maand kregen we opnieuw zulk verhaal voorgeschoteld.


Lefranc en Jean-Jean gaan samen Kerst vieren, en door een ongelofelijke toevalligheid van omstandigheden ontmoeten ze de kleindochter van een natuurreservaat-houder in Afrika, die daar op Europese rondreis is met haar docente. De toevalligheid is enorm groot, maar het levert alweer een heerlijk avontuur op. Het draait allemaal om de grond van het natuurreservaat van Van Dijck in Afrika. Diens neef haalt de trukendoos open en gaat de misdadige toer op.





De titel Losgeld zegt natuurlijk al veel, en het levert een spannend avontuur op die zich spant van een ontvoering in de sneeuw tot actie in de savanne. Het verhaal gaat verrassend verder dan de chantage, want er komt ook wereldpolitiek bij kijken. Opvallende diepgang dus, zonder dat het absoluut geniaal wordt. We spraken in de intro al van die klassieke sfeer en tekenstijl en die zijn ook in dit avontuur - dat op geen enkel moment verveelt - absoluut aanwezig. Een straf avontuur.


De intriges en familiespanningen in dit album zijn van grote kwaliteit. De Lefranc-avonturen staan steeds garant voor kwaliteit en dat is in dit nummer niet anders. We lezen zijn avonturen steeds met groot plezier, elke keer opnieuw.


9/10


© Game4Me

bottom of page