• Game4Me

Comic Review: Kid Paddle #17 - Moet ik er een tekening bij maken?

Reeks: Kid Paddle

Uitgeverij: Dupuis

Pagina's: 48

ISBN: 9789031439478

Prijs: €7,99


De Kid Paddle-avonturen zijn altijd een leuk ding geweest om te lezen voor adolescenten. Jongere lezers zullen het ongetwijfeld ook leuk vinden, maar tieners die gamen zullen zich méér kunnen vinden in de leefwereld van Kid Paddle. Nummer 17 al, maar zijn de avonturen nog niet op?


Het antwoord is snel en simpel: nee, de grappen en avonturen zijn nog lang niet op. Niet dat Kid Paddle grootse avonturen beleeft. Zoals steeds neemt MIDAM alledaagse gebeurtenissen in het leven van een kind/tiener en neemt hij die gebeurtenissen om met de fantasie van Kid grootse avonturen en fantasieën te beleven. Hoewel er al een pak albums verschenen zijn, weet MIDAM nog genoeg te verzinnen om Kid Paddle grootse avonturen te laten beleven.

Dat die formule werkt, mag duidelijk zijn. De grappen, die nog altijd pagina-lange grappen zijn, werken nog steeds. Al vallen er hier en daar wel enkele grappen in het water. Wat ons opviel is dat wanneer een grap over twee pagina's gestrekt wordt, het allemaal net dat tikkeltje grappiger is. Niet dat die kritiek iets gaat veranderen, want de formule werkt klaarblijkelijk. De snelle gags en coole grappen zorgen voor een fijne leesbeurt, waar de fans weer blij van worden.


Kid Paddle neemt alledaagse gebeurtenissen en maakt er in zijn door videogames veranderde brein grootse avonturen van. Die situaties en grappen werken ook nog in het zeventiende album en maken van deze Kid Paddle weer eentje om in de boekenkast van de fans te zetten.


7,5/10


© Game4Me