top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Comic Review: Katten #1


Reeks: Katten

Uitgeverij: Standaard Uitgeverij

Pagina's: 48

ISBN :9789462108851

Prijs: €7,99


Men zegt wel eens dat de hond de mens zijn beste vriend is, maar een kat die ligt te spinnen naast je, of op je schoot, heeft toch ook wel iets. De laatste paar jaar kregen héél veel dieren hun strip bij Standaard Uitgeverij. Van honden over vissen tot vogels. En dus konden katten niet uitblijven.


Katten slapen 18 uur per dag, dus maak daar maar eens een gag strip van. Gelukkig is het vanaf de eerste pagina héél vaak héél herkenbaar. Kattengedrag is fascinerend. Ze spinnen om je aandacht, maar wanen zich de baas. En dat stralen de gags in dit stripalbum ook wel uit. Op zich is het allemaal wel leuk om lezen, vooral wanneer je zelf katten hebt, want je herkent heel veel van hun capriolen die ze in deze strip doen.

De katten die het gezin in dit stripalbum heeft, hebben ook elk hun persoonlijkheid, en die leunt aan bij de persoonlijkheid die katten ook echt hebben. Je hebt de bazige kat, de luie kat, de overactieve jonge kat en de wantrouwige kat. Allemaal samen levert dat leuke grappen op. Ze zijn niet allemaal even geslaagd, maar zeker voor jonge lezertjes levert dit concept een vrolijk en grappig album op.


Welk dier kunnen ze nu nog strips geven? Vissen, honden, dinosaurussen, een hele dierentuin en nu dus ook katten. Het is alweer leuk voor het doelpubliek, maar vooral het karakter van katten is best leuk gebracht.


7/10


© Game4MeComments


bottom of page