top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Comic Review: Jommeke #312 - Zonnedorp Kampioen!


Reeks: Jommeke

Uitgeverij: Standaard Uitgeverij

Pagina's: 40

ISBN: 9789462108387

Prijs: €6,99


Het wereldkampioenschap voetbal staat op het punt te beginnen. De hele wereld kijkt naar het controversiële Qatar, maar in media zoals strips, die verhalen rond voetbal uitbrengen, wordt daar zorgvuldig rond gefietst. Ook de nieuwe Jommeke is volledig in voetbalthema. Maar geen woord over Qatar.


Voetbalthema dus, maar het WK voetbal wordt niet vermeld. Wel willen Jommeke en zijn vrienden zoals steeds gaan voetballen op het weiland van Boer Snor, maar door financiële perikelen moet hij het veld verkopen aan iemand die appartementen en winkelcentra wil neerpoten. Om dat te voorkomen moeten de vrienden geld inzamelen en organiseren ze een voetbaltornooi. Nu, het is natuurlijk allemaal heel voorspelbaar hoe het gaat lopen. De winnaar, hoe het verloopt, hoe het avontuur zal eindigen... Je ziet het als lezer allemaal al aankomen, want het wordt wel héél simpel gehouden.Dat is natuurlijk ook deels voor hun doelpubliek, dat bestaat uit jongere lezertjes, maar het is nog simpeler dan anders en jammer genoeg wordt er ook niet onder de kerktoren uitgevlogen, zoals in andere vele avonturen wel het geval is. Het is wat té simpel, naar onze smaak. Zelfs voor een Jommeke-avontuur. Maar goed, elke langlopende reeks heeft nu en dan wel eens zijn minder interessant avontuur.


Of het minder interessant is voor het doelpubliek, is nog maar zeer de vraag. Voetbal is natuurlijk een leuk onderwerp en als kind vond ik deze simpele avonturen rond voetbal ook tof. Hoe dan ook is het wel een minder avontuur, maar kinderen zullen er nog graag en vlot door bladeren.


6/10


© Game4Me

Comments


bottom of page