top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Comic Review: Jommeke #311 - De Jampuddingcup


Reeks: Jommeke

Uitgeverij: Standaard Uitgeverij

Pagina's: 40

ISBN: 9789462108370

Prijs: €6,99Jommeke, de jonge avonturier met het goudgele dakje op zijn hoofd, is één van de pilaren van de Belgische stripwereld en de avonturen blijven maar komen. Ook deze maand weer. Meer dan driehonderd strips, maar de jeugd blijft de avonturen van Jommeke en co. lezen. Ook deze maand weer.


Voor de Jampuddingcup werd gekozen voor een relatief simpel verhaal in een simpele setting. De vrienden zijn op bezoek bij Mic Mac Jampudding en ze amuseren hun met raceautootjes. Geen echte, maar een soort van geavanceerde zeepkisten. Geen groots avontuur dus, maar desondanks is het toch een leuk verhaaltje geworden. Dit verhaaltje geeft de schrijver de gelegenheid om de familie Mac Rum nog eens van stal te halen, en de rivaliteit tussen Jampudding en Mac Rum is altijd tof om terug te zien.

Echt veel grappen zijn er niet, en dat is toch atypisch voor een Jommekesalbum. Het draait deze keer meer om echte schelmenstreken van Mac Rum en zijn kinderen, die een race aangaan tegen Jommeke en co., omdat die laatste met Chicky en Chucky zouden gelachen hebben. Een verhaaltje dat illustreert dat valsspelen nooit loont.


Dit nieuwe Jommeke-avontuur doet wat je mag verwachten: een simpel verhaal presenteren en nog eens een oud personage van stal halen, in de gedaante van Mac Rum. Een vlot lezend verhaaltje zonder meer.


6,5/10


© Game4Me

bottom of page