top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Comic Review: Jommeke #310 - Project Pegasus

Reeks Jommeke

Uitgeverij: Standaard Uitgeverij

Pagina's: 48

ISBN: 9789462108363

Prijs: €6,99


Een nieuwe maand, een nieuwe Jommeke. Het meest bekende strooien dakje in stripland doet het nog altijd goed en is ondertussen toch wel te beschouwen als Belgisch striperfgoed. Jommeke en zijn vrienden uit Zonnedorp beleven de gekste avonturen. Ook nu weer?


Het begint alleszins zeer vreemd, met een professor die een paard met vleugels probeert te kweken. Wereldnieuws wanneer het lukt, en geheel naar Jommekes-toevalligheden standaard willen de miekes toch net niet paardrijden zeker? Toeval is altijd een heel groot onderdeel van de Jommeke-avonturen, en ook nu weer. Via een omweg - we zien Graven van Stiepelteen nog eens terug - komt het gevleugelde paard dat zijn vleugels verloor, terecht bij de miekes die de concurrentie wegblazen in jumpingwedstrijden.


Heel veel toeval dus, en moet je als oudere lezer je suspension of disbelief toepassen. Jonge lezers gaan daar allemaal geen last van hebben, en bekijken dit gewoon als een fijn avontuur. Wat wel jammer is, is dat het zo een simpel avontuur is. Niet dat het anders ingewikkeld is, maar de beste Jommeke-avonturen hebben veel meer exotische locaties, of draaien rond meer fantasierijke dingen. Goed, het is een paard dat vleugels had, maar daar houdt het op. Desalniettemin een tof avontuur.


Een tof avontuur, maar het zal geen klassieker worden in het oeuvre van Jommeke. Het is simpel, wat grappig, en vooral de jonge lezers zullen er plezier aan beleven. Volwassen lezers die sinds hun kindertijd fan zijn, net dat beetje minder.


7/10


© Game4Me

Comments


bottom of page