top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Comic Review: Jommeke #309 - De Schat van Niemand

Reeks: Jommeke

Uitgeverij: Standaard Uitgeverij

Pagina's: 32

ISBN: 9789462108356

Prijs: €6,99


Jommeke blijft enorm populair bij de jonge striplezers en hier en daar ook bij oudere striplezers die de avonturen van Jommeke en zijn vrienden in hun kindertijd gelezen hebben. De klassieke avonturen blijven het allerbest, maar nu en dan schuilt er nog eens een pareltje in de reeks. Is deze er ook eentje van?


In De Schat van Niemand willen de moeders van Filiberke, Jommeke en de tweeling wel eens zélf een avontuur beleven na het zien van een romantische, avontuurlijke film. Het is een leuke opzet dat Jommeke en Filiberke samen een avontuur gaan verzinnen voor hun ouders en er voor zorgen dat ze een aanwijzing vinden op de zolder van Jan Haring. Een onbewoond eiland waar de schat van niemand verstopt ligt. Het is tof om de ouders van de kinderen eens in een situatie te zien waar de kinderen al vaker in gezeten hebben, en het is ook best tof om zien hoe Jommeke, Filiberke, Flip e Jan Haring de mama's op verschillende manieren beetnemen en een mysterie creëren.

Een vals avontuur dus, dat nog waarachtigheid krijgt wanneer Gertrude Chester opduikt, een schurk die we al in meerdere avonturen van Jommeke tegenkwamen. Dat geeft nog iets extra en echt gevaar voor de mama's. Tussendoor gooit de schrijver er ook hét kinderwoord van 2021 er tegebaan: 'ma stobbe', wat leuk is voor de jonge lezers. Alleen moesten wij de betekenis opzoeken, want die stond er niet bij.


Dit nieuwste avontuur van Jommeke - of althans een avontuur van hun moeders - zal geen klassieker worden, maar het is wel leuk bedacht en brengt eens iets anders. Zeker en vast weer een avontuur waar jonge striplezer met plezier zullen door bladeren.


7,5/10


© Game4Me

Comments


bottom of page