top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Comic Review: Jommeke #307 - De Valse Kerstman

Reeks: Jommeke

Uitgeverij: Standaard Uitgeverij

Pagina's: 48

ISBN: 9789462108189

Prijs: €6,99


De dagen worden kouder, donkerder en dat wil maar één ding zeggen: de winter is in aantocht. Hier en daar zijn al enkele Kerstbomen te bespeuren langs de ramen wanneer je er voorbij rijdt, en ook bij Jommeke is de Kerstperiode duidelijk aangebroken, met het nieuwe avontuur 'De Valse Kerstman'.


Het verhaal van dit Jommeke-avontuur is verrassend simpel. Iets wat we de laatste jaren wel vaker zien. Minder grote avonturen met mystiek, meer simpele opzetten in simpele omgevingen. Deze keer willen Jommeke en Filiberke hun brief aan de Kerstman hoogstpersoonlijk afgeven. Samen met Gobelijn gaan ze naar hem toe, blijkt hij ziek en gaat Gobelijn hem vervangen. Dat simpele avontuur levert wel leuke grapjes op en wat zeker zo leuk is, zijn de houten robothelpers van de Kerstman.Geen elfjes te bespeuren, wel houten creaturen die net zoals elke Smurf een functie hebben. Dat in plaats van elfjes, is wel leuk bedacht. Ook iets wat de jonge lezers héél tof gaan vinden. Voor het overige is het wel voorspelbaar wat er gaat gebeuren wanneer Anatool een gesprek hoort, hoe de Kerstman binnen geraakt in de huizen en wat Anatool gaat ondernemen. Geen bijzonder avontuur dus, maar wel vermakelijk voor de doelgroep.


Het Kerstseizoen is nog niet helemaal begonnen, maar net zoals sommige huishoudens hun Kerstboom al van stal hebben gehaald, heeft ook Jommeke al een sneeuwig Kerstavontuur beleefd. Leuk, simpel, maar opnieuw weinig bijzonder.


7/10


© Game4Me

bottom of page