top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Comic Review: Jommeke #305 - Het Verdwenen Hoefijzer

Reeks: Jommeke

Uitgeverij: Standaard Uitgeverij

Pagina's: 32

ISBN: 9789462107892

Prijs: €6,99


Een jommekes-album komt nooit ongelegen. De avonturen van de moedige jongen met het goudgele strooien haardakje zijn altijd tof om lezen, voor jong én oud. Avontuurlijk, grappig en voor de iets oudere lezer vooral héél snel en fijn om tussendoor te lezen. In dit nieuwe avontuur blijven we in eigen land.


Staycation is het modewoord voor deze zomer en ook Jommeke beleeft nog eens een avontuur in eigen land. De mythe van het Ros Beiaard en de heemskinderen uit Dendermonde staat centraal. Er wordt een gouden hoefijzer van het Beiaard gevonden en Anatool wil het ontvreemden. Een typisch Jommekesavontuur, dat niet te moeilijk is en bekende personages meebrengt. Anatool nog eens aan het werk zien is wel fijn. De boef der boeven uit het Jommekes-universum is één van de fan-favorieten en brengt door zijn voorkomen en lompheid ook nu weer een komische noot.





Het is een simpel verhaal, maar ook eentje dat de jongere lezers nog eens iets bij weet te brengen .De legende van het Ros Beiaard en de Heemskinderen is wel bekend, maar jonge lezers maken er nu ook kennis mee en leren op een grappige, toffe manier eens iets over de lokale cultuur van Vlaanderen. Tegelijk blijft het vlot lezen en verveelt het ondanks de cultuur-injectie geen moment.


Het nieuwe Jommeke-avontuur heeft alles wat de Jommeke-albums goed maakt. Folklore, humor, anatool en een vlot lezend, vrij simpel verhaal. Tegelijk valt er voor de jongere lezer ook eens iets te leren. Met dit nummer kan je dus héél weinig fout doen.


8/10


© Game4Me

bottom of page