top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Comic Review: Jommeke #302 - De Sneeuwmaker

Reeks: Jommeke

Uitgeverij: Ballon Comics

Pagina's: 32

ISBN: 9789462107656

Prijs: €6,99


Een goeie Jommeke gaat er altijd in. Het zijn nooit topavonturen en Jommeke is geen absolute topstrip, maar het heeft zich toch een weg gebaand naar de harten van menig striplezers. Jonge lezers lezen de avonturen Jommeke en co. nog altijd met veel plezier, al meer dan 300 avonturen lang. Dan kan je al eens aan callbacks doen.


De callback van dit 302de nummer is er eentje voor de striplezers die al flinke twintigers of jonge dertigers zijn: Paradijseiland! De apen liggen te baden in de zon en opeens... begint het te sneeuwen. De apen bibberen van de koude en de professor die op een schip langs de kust van Paradijseiland zijn experiment uitvoert heeft eigenlijk geen kwaad in zin. Wanneer het misloopt moeten Jommeke en co. ter redding komen.





Een tof avontuur dus. Jan Haring passeert de revue, Paradijseiland zien verschijnen is altijd leuk en net wanneer je denkt dat het verhaal wel héél snel gedaan is, krijgt het nog een andere wending .Een goed avontuur dus, al blijft het een simpel avontuur en wordt het mysterie dat zich later in het avontuur stelt heel snel opgelost. Maar dat het voor long-time fans een feest van herkenning is, en voor jonge lezers een grappig tof avontuur betreft, staat vast.


Jommeke-albums moeten het nooit hebben van grote avonturen, maar vooral van simpliciteit. paradijseiland is altijd leuk om terug te zien, en dit Jommeke-album doet wat het moet doen: een kort, tof verstrooiend avontuur meegeven. Meer moet dat in het geval van onze gele strooien dakjes-vriend niet zijn.


7/10


© Game4Me

bottom of page