top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Comic Review: Jommeke #301 - Feest in Zonnedorp

Reeks Jommeke

Uitgeverij: Ballon Media

Pagina's: 48

ISBN: 9789462107519

Prijs: €6,99


Na driehonderd nummers is de avonturenhonger van het populairste strooien dakje in stripland nog niet gestild. Amper twee maand na de mijlpaal van nummer 300, is Jef Nys zijn geesteskind terug! Wat wordt het? Een geweldig avontuur in het buitenland, spoken, een schattenzoektoch? Niets van dat alles....


Dit driehonderdeneerste avontuur is een pak 'chiller' als de meeste avonturen van Jommeke. Zijn vrienden willen Jommeke een verrassingsfeest organiseren omwille van die driehonderd avonturen. Iémand heeft die tel dus letterlijk bijgehouden in Zonnedorp. Dat zorgt voor een vrij simpel avontuur, dat nog wel zijn fijne momenten heeft. Eén reden is dat we zowat alle leuke figuren doorheen Jommeke zijn tijd zien opduiken.





Een andere reden is dat de misverstanden tussen Jommeke en zijn vrienden zich opstapelen, al is het vreemd dat een slimme jongen als Jommeke het niet sneller doorheeft. Is er dan niets spannends? Een beetje. De Koningin van Onderland wil het feest saboteren en slaat aan het ontvoeren. Details geven we niet, maar het is allemaal niet zo moeilijk te voorspellen. Een simpel avontuur met enkele giechelmomenten.


Een voorspelbaar, braaf avontuur voor Jommeke, al is daar van tijd tot tijd niets mis mee. Het is geen geniaal avontuur, een beetje mak misschien, maar hier en daar wel grappig en voor de nostalgie is het tof dat we zoveel figuren terugzien. Na de Plastiekjagers een iets minder sterk nummer.


6/10


© Game4Me

bottom of page