• Game4Me

Comic Review: Jerome K. Jerome Bloks #28 - In Goede en Slechte Tijden

Reeks: Jerome K. Jerome Bloks

Uitgeverij: Dupuis

Pagina's: 72

ISBN: 9789031439881

Prijs: €8,99


Jerome K. Jerome Bloks mag dan wel niet de meest aantrekkelijke titel zijn voor een stripreeks, de avonturen van de klunzige privédetective staan meestal wel garant voor thrillerachtige verhalen die boeien van de eerste tot de laatste prent. Deze keer ziet de cover er alleszins weer beloftevol uit.


De cover geeft ook weg waar het om draait: een vrouw in een trouwjurk. Tijdens zijn zoveelste poging om een rijbewijs te halen, ziet Jerome een jonge vrouw in een trouwjurk op een brug staan en plichtsbewust snelt hij ten hulp. Dat levert al wat hilarische momenten op met zijn rij-instructeur, maar vanaf dan is de humor ver te zoeken. Niet dat dit hoeft bij deze reeks, zeker niet. Het wordt immers een psychologische thriller met een vrouw die zich stilletjes aan meer en meer in het leven van Jerome wurmt en bepaalde dingen doet onder voorbedachte rade om tweedracht te smeden tussen hem en zijn vriendin, babs.

De manier waarop dit verhaal is opgebouwd, en hoe Rebecca zich in zijn leven wurmt is heel erg sterk opgebouwd. Het leest als een echte thriller en elke pagina heeft wel iets sterk dat het verhaal doet verder gaan. Spanning, psychologische terreur, geweld... het zit allemaal in dit achtentwintigste avontuur van Jerome K. Jerome Bloks en het doet je als striplezer blijven bladeren tot het einde van het verhaal bereikt is.


Dit nieuwe avontuur van Jerome K. Jerome Bloks is zonder meer een uitstekende thriller die alle juiste ingrediënten heeft om van dit avontuur een enorm spannend en beklijvend verhaal te maken. Een fantastisch verhaal dat blijft boeien van de eerste tot de laatste pagina.


9/10


© Game4Me