top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Comic Review: In Golven

Reeks Standalone

Uitgeverij: Castermans

Pagina's: 376

ISBN: 9789030375661

Prijs: €29,95


Strips zijn al lang niet meer de gewone strips zoals we die kennen. Het zijn niet enkel leutige avonturen en plaatje na plaatje met tekst en tekeningen. De laatste jaren zien we met de romanstrip een nieuw genre opkomen. Eentje waarin ook deze 'In Golven' te catalogiseren valt.


In Golven vertelt een verhaal dat geworteld is in de werkelijkheid. Auteur Aj Dungo schrijft over zijn liefde voor golven én zijn overleden geliefde. Het verhaal draait vooral om hoe zijn vrouw ziek werd en het surfen gebruikte om opnieuw levensvreugde te vinden. Het is een mooi verhaal, vooral, en zou perfect langer kunnen uitgeschreven worden in literaire romanvorm. Maar Dungo koos dus voor de romanstrip-vorm. Een genre dat indien goed uitgevoerd wordt, schitterend kan zijn.





En schitterend is het. De illustraties complementeren een sterk en emotioneel uitgeschreven verhaal dat niet chronologisch wordt verteld. Dat het niet chronologisch wordt verteld werkt niet verwarrend, maar is iets dat de lezer meeneemt op de emotionele golven die Aj Dungo creeërt met zijn verhaal. Het boek is heel erg lijvig, met haast 400 pagina's, maar je wil steeds verder lezen en het boek geen moment wegleggen. Een topper.


In Golven is een schitterend verhaal, dat ook schitterend verteld wordt. Aj Dungo vertelt het geweldig en de illustraties zijn van topniveau. Een heerlijk verhaal om meer dan een keer te lezen.


9/10


© Game4Me

bottom of page