top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Comic Review: Het Beest

Reeks: Het Beest

Uitgeverij: Dupuis

Pagina's: 160

ISBN: 9789031438549

Prijs: €33,99


Robbedoes is één van de bekendste stripfiguren die gecreëerd is, maar naast zijn sidekick Kwabbernoot verscheen er nog een ander figuur in de strips die ook populair werd: de Marsupilami. Een grappig beestje met een héél lange staart die vaak voor comic relief zorgde. Met 'Het Beest' brengen Zidrou en Frank Pé een heel andere verse van het vreemde dier.


Wanneer je het boek openslaat zie je meteen de donkere en agressieve toon van de strip. Jagers hebben allerlei beesten gevangen in de jungle en de onze bekende Marsupilami is daar één van. Zijn ontsnapping geeft horror-vibes mee die ons echt wel aanstaan. In dit verhaal is geen plaats voor de grappige Marsupilami, maar ontmoeten we een schichtig, achterdochtig beest dat zich verraden voelt in de wereld. Een geweldige versie van het Marsipulami-verhaal dat je van de eerste moment aangrijpt en doet verder lezen.





Aan de andere kant ontmoeten we een jongen die gepest wordt, maar een groot hart heeft voor dieren en regelmatig een verloren dier meebrengt naar huis, ot ergernis van zijn moeder. Ook daar valt een donkere kant te rapen bij hun verhaal, maar het wordt toch al iets hartverwarmender wanneer de moedeloze, angstige en agressieve Marsipulami - die naam krijgt hij in dit boek nooit - een 'thuis' vindt bij de jongen en zijn moeder. Al gebeurt er heel veel waardoor er van alles misloopt, maar dat lijkt voor een ander boek weggelegd. Naast een sterk verhaal vinden we ook heel knappe art terug met grote tekenvensters en donkere, realistische, grauwe kleuren. Een topper.


Het Beest is dus een volwassen, donkere take op het verhaal van de Marsipulami die we kennen uit Robbedoes. Een compleet andere sfeer dus, en het verhaal voelt echt sterk en doordacht aan. De prachtige tekenstijl complimenteert dat verhaal sterk en het wordt uitkijken naar een vervolg. Een masterclass.


10/10


© Game4Me



bottom of page