top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Comic Review: F.C. De Kampioenen #120 - De Snor in de Nor


Reeks: F.C. De Kampioenen

Uitgeverij: Standaard Uitgeverij

Pagina's: 48

ISBN: 9789002275432

Prijs: €6,99


F.C De Kampioenen zijn populariteit is onnavolgbaar in het Vlaamse landschap. Onlangs werden er nog afleveringen geschrapt door VRT, wegens, zullen we noemen, te gedateerd, en dat deed Vlaanderen steigeren. Gelukkig zijn er nog met regelmaat van de klok nieuwe stripavonturen van Vlaanderens populairste cafévoetbalploeg.


In dit nieuwe avontuur is het vooral de 'charme' van Boma die hem in de problemen brengt. De nieuwe politiechef heeft het niet zo op de losse manier waarop Boma met de meisjes omgaat. Nadat ze allerlei dingen uit het verleden opspit en hem beschuldigt van van alles, moet hij naar de gevangenis. Het is grappig om zien hoe Boma zoveel gevangenen kent uit het verleden, wat hem uiteindelijk de laatste optie als celgenoot oplevert: DDT.

DDT die opduikt bij F.C. De Kampioenen is altijd amusant. Ook nu zorgt hij weer voor vertier. Hij heeft een bloeiend handeltje lopen in de gevangenis en kent heel wat gevangenen. Er duiken ook weer een paar bekende gezichten op voor de fans van de strips. De personages uit 'gespuis in huis' plannen een ontsnappingspoging, waar Markske alweer bij betrokken geraakt en hij weer in de luren gelegd wordt. De afloop kennen jullie wellicht: all ends well, maar het levert toch een fijn avontuur op.


De Snor in de nor is al een leuke titel, en dat is dit avontuur ook. Traditiegetrouw is het een leuke, vlot lezende titel met een aantal misverstanden, figuren die weer opduiken en een einde waarin alles goedkomt. Op naar het volgende avontuur.


7/10


Game4Me


Comments


bottom of page