top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Comic Review: F.C. De Kampioenen #119 - De Duckfacekampioenen

Reeks F.C. De Kampioenen

Uitgeverij: Standaard Uitgeverij

Pagina's: 32

ISBN:9789002275395

Prijs: €6,99


F.C. De Kampioenen mag dan wel geen nieuwe afleveringen maken voor televisie of voorlopig geen plannen hebben om een bioscoopfilm te maken, populair blijven ze wel. De tofste caféploeg van het land zit ondertussen ruim over de honderd strips, en het lijkt niet op te houden.


In dit nieuwste avontuur draait het allemaal rond een actueel thema: je goed in je vel voelen en plastische chirurgie. De actualiteit is meestal niet iets waar deze stripreeks zich mee bezig houdt, maar nu voor een keertje wel. Het begint allemaal met dokter Rugu die Carmen behandelt omdat ze zich opnieuw sexy wil voelen, en Boma is de volgende patiënt. Nu blijkt dokter Rugu later een bekend personage dat zich vermomd heeft, maar verrassend is dat uiteindelijk niet.

Het leukste is hoe de strip overdrijft met de opgespoten lippen en het opgezwollen gezicht. Dat zorgt voor grappige taferelen. Al is het in zijn totaliteit geen topavontuur. Er zijn betere en grappige avonturen geweest, maar het blijft gelukkig wel lollig. Zeker de jongere lezers die via herhalingen de Kampioenen blijven ontdekken, gaan dit opnieuw een fijn avontuur vinden.


Voor de fans die de strips al lang lezen, zit er herkenbaarheid in en dat is altijd fijn. Er zijn al betere en grappigere avonturen geweest, maar het blijft lollig en de blik op mislukte plastische chirurgie is overdreven en grappig. Hoe dan ook een fijn avontuurtje.


6,5/10


© Game4MeComments


bottom of page