• Game4Me

Comic Review: F.C De Kampioenen #118 - De Strijd der Titanen

Reeks: F.C. De Kampioenen

Uitgeverij: Standaard Uitgeverij

Pagina's: 32

ISBN: 9789002275258

Prijs: €6,99


F.C. De Kampioenen is een onvermoeibare franchise met dik 20 seizoenen televisie, 4 bioscoopfilms en al ruim over de 100 stripavonturen. Nu mogen die eerste twee volledig afgerond zijn, de legendarische caféploeg van Balthazar Boma blijft avonturen beleven in stripvorm.


Dit nieuwe avontuur kent geen exotische avonturen of een snoepreisje zoals de laatste albums vaker het geval was, maar blijft rond het café van pascalleke hangen. Boma is - uiteraard - weer niet tevreden, ontslaat Pol als trainer en vindt zijn nieuwe trainer... in de Pussycat. Nu, er gaat van alles aan vooraf, maar het is alleszins leuk om ze nog eens gewoon een avontuur te zien beleven op en rond hun eigen veld.

Iets nieuw wordt er natuurlijk niet gedaan met het verhaal. Boma laat zich weer eens verhaaltjes op de mouw spelden en is té gevoelig voor het vrouwelijk schoon dat rond huppelt. Ondanks een voorspelbaar verhaal blijft het opnieuw tof om lezen en is het grappig genoeg om jonge lezers een fijn avontuur te laten lezen. Het leest vlot, en je bent er snel door, maar zoals steeds is het de moeite.


Dat de F.C. De Kampioenenstrips altijd hetzelfde doen en nooit iets nieuw brengen, is een argument dat je kan maken maar anderzijds wil je als lezer niets anders van de Kampioenen als dit soort verhalen. Het leest vlot en het wérkt, nog steeds.


7/10


© Game4Me