top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Comic Review: F.C. De Kampioenen #115 - Gespuis in Huis

Reeks: F.C De Kampioenen

Uitgeverij: Standaard Uitgeverij

Pagina's: 32

ISBN: 9789002271861

Prijs: €6,99


F.C. De Kampioenen blijft een entertainmentmachine, zelfs wanneer er geen nieuwe afleveringen komen of herhalingen op televisie zijn. Onlangs was er nog een docureeks op VRT wat ons een blik gunde achter de schermen van de reeks, en nu is er alweer een nieuw stripavontuur vol, hopelijk, leuke humor.


De opzet van het verhaal is als vanouds simpel: de mannen hebben tickets gescoord voor een belangrijke voetbalwedstrijd, en de vrouwen besluiten er dan ook maar een weekendje van te maken in de Ardennen. Het loopt al snel mis, en de mannen worden gecarjacked en moeten zonder kleding op pad en ook bij de vrouwen gaat er van alles mis. Verhaalgewijs moet je natuurlijk alweer geen grote dingen verwachten.

Ook dit avontuur leunt hevig op de bekende clichés tussen de personages onderling en de simpele humor die jongere lezers moet aanspreken. Desondanks blijf De Kampioenen toch en strip waar je als volwassene ook graag door gaat bladeren. Het verhaal is in zijn simpliciteit gewoon tof en leest bovenal zoals altijd erg vlot. De grote troef is altijd de herkenbaarheid geweest en in welke situatie ze ook geplaatst worden, de herkenbaarheid blijft.


Ook dit honderdvijftiende stripavontuur van De Kampioenen is tof om lezen. Zoals alle Kampioenenstrips. Nooit uitzonderlijk, altijd fijn en herkenbaar en meer vragen we niet van deze strips.


7/10


© Game4Me

bottom of page