top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Comic Review: F.C. De Kampioenen #114 - Ginette

Reeks: F.C. De Kampioenen

Uitgeverij: Standaard Uitgeverij

Pagina's: 32

ISBN: 9789002271854

Prijs: €6,99


F.C. De Kampioenen is een trein die lustig voor weet te denderen. Enorm populair bij televisiekijken Vlaanderen, en al even geliefd bij jonge kinderen die de herhalingen bekijken, de bioscoopfilms meemaakten en natuurlijk de strips lezen. Nummer 114 al, en die duikt in het verleden van één van de populairste kampioenen.


We hebben het over de PDG van de Boma Vleesindustrie N.V. Boma zelve. Zijn Oom Alexander is overleden en met Boma's financiële perikelen die ook de Kampioenen kunnen treffen is een erfenis welgekomen. Het is leuk om op die manier in zijn verleden te duiken, want hij moet op zoektocht in Ginette. Zijn 'Geitje' waarmee hij in zijn jeugd rond reed. Dat brengt ons naar de champagnestreek waar de ene hint na de andere zich opvolgt in de zoektocht.





De humor is zoals altijd tof, en het verhaal neemt een vlucht eens ze in Frankrijk vertoeven. De Kampioenen-strips ontgoochelen qua vlot lezen en humor nooit en nu ook niet. Er is ook nog eens een mysterieuze figuur die hen achtervolgt en het draait allemaal om een champagnefles met de ultieme hint. Een beetje spanning, veel humor maar vooral een tof verhaal dat de jonge lezers weer zal amuseren en ook de iets oudere striplezer tof vindt.


F.C. De Kampioenen verkent een klein beetje de jeugd van Boma en het is een leuke manier om een personage beter te leren kennen op een manier dat je moeilijk kan in de televisiereeks. Het is opnieuw een leuk avontuur met elk personage dat weer goed aan bod komt.


7,5/10


© Game4Me

bottom of page