top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Comic Review: F.C. De Kampioenen #111 - Kampioenen Aan Het Front

Reeks: F.C. De Kampioenen

Uitgeverij: Standaard Uitgeverij

Pagina's: 32

ISBN: 9789002271823

Prijs: €6,50


F.C. De Kampioenen is een onstuitbare machine. Nog steeds enorm populair en dat bewees de Kerstspecial die heel erg druk bekeken werd nog maar eens. Een ode aan Xavier Waterslaeghers - Johny Voners - was het ook. Gelukkig kunnen we het sympathieke personage nog beleven in de strips. Zoals in het nieuwe avontuur van België's populairste voetbalploeg.


Fernand die oorlogswapens gaat verkopen lijkt de eerste pagina nog een throwaway begin, maar het blijkt later de opzet voor wat komt. Dat, en Boma die samen met de bekendste Kampioenen naar Frankrijk trekt om een Andouillette-versie van zijn Boma Worst te maken komt later mooi samen. Er valt weer voldoende humor te rapen in dit nieuwe avontuur, en dan vooral rond de worsten van Boma, en de Andouillette die Markske, ¨Pol en Xavier zo mogelijk nog viezer vinden dan de Boma Worst zelf.

Heel wat komische momenten rond die worst, maar het is ook een verhaal rond valsmunterij dat voor het onvermijdelijke misverstand zorgt in dit avontuur. neem daar nog eens bij dat Fernand de Kampioenen nooit kan ontlopen, zelfs niet in Frankrijk en je hebt het recept voor alweer een lollig avontuur. Het is natuurlijk allemaal weer érg toevallig, maar dat is één van de ingrediënten die van De Kampioenen al jaren een succes maken.


Een prijs voor meest vindingrijk plot gaat de reeks nooit winnen, maar dat het alweer een plezierig, luchtig verhaaltje is, is zeker. Teleurstellen doet de stripreeks nooit en dat doet het ook nu niet.


7/10


© Game4Me

bottom of page