top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Comic Review: F.C. De Kampioenen #109 - De Grimas van de Paljas

Reeks F.C. De Kampioenen

Uitgeverij: Standaard Uitgeverij

Pagina's: 32

ISBN: 9789002269677

Prijs: €6,99


Zal de populariteit van de kampioenen ooit tanen? Het is iets dat te betwijfelen valt. Steeds andere, jongere generaties ontdekken de strapatsen van F.C. De Kampioenen en de recente bioscoopfilms en nog steeds lopende stripreeks draagt daar lustig toe bij. Een nieuw avontuur wacht in de boekhandel.


Het begin van dit nieuwe avontuur lijkt wel een buurtpolitie-strip want... een dievenbende teistert de streek en politiecombi's flitsen door de straten. Boma neemt voorzorgsmaatregelen die een grappig momentje opleveren, en tegelijk landt ons Markske een nieuwe job in een museum als nachtwaker. Ondertussen heeft Fernand niet iemand in het zak gezet met een prulbeeldje, maar komt hij bedrogen uit.

Dat beeldje zorgt voor de katalysator van het verhaal, want dat blijkt enorm veel geld waard, en een dievenbende wil die stelen uit het museum... waar Markske nachtwaker is. Het is voor een keertje géén misverstand tussen de kampioenen. De bekende formule wordt dus even gelaten voor wat het is, maar dat doet niets af aan het avontuur dat toch weer tof is, en veel grappige momentjes heeft.


Geen klassiek misverstand in dit nieuw Kampioenen-avontuur, maar dat drukt de pret zeker niet. Markske is eens de held van de dag en voor de jonge lezers is dit ongetwijfeld een iets spannender en leuk Kampioenen-avontuur.


7/10


© Game4Me

bottom of page