• Game4Me

Comic Review: F.C. De Kampioenen #108 - De Kampioenen Trappen Door

Reeks F.C. De Kampioenen

Uitgeverij: Standaard Uitgeverij

Pagina's: 32

ISBN: 9789002269660

Prijs: €6,99Covid-19 was niet het enige tragische dat de wereld overkwam in maart. Ook de Kampioenen-familie werd getroffen door een drama. Johny Voners, decennialang in de rol van Xavier Waterslaeghers, kwam te overlijden. De bioscoopfilm is hoogst onzeker, maar de stripreeks dendert voort. Nummer 108 is dan ook opgedragen aan Johny Voners.


Dit nieuwe avontuur leunt als thema dicht aan bij het nieuwe Jommekesalbum. Dat ging over plastiekvervuiling, dit nieuwe Kampioenenavontuur gaat over luchtvervuiling. Het lijkt dus wel milieumaand in de stripwereld. Paulientje wil betogen voor het milieu en de Burgemeester staat dat toe. Maar die staat het toe met voorbedachte rade. Hij gaat immers een verkeersplan aankondigen.

Dat klinkt positief en dat zou het ook zijn, maar er blijkt al snel heel veel corruptie in het spel. Daarnaast is het een Kampioenenstrip, dus de humor is nooit veraf. Fernand met zijn tweedehands fietsen, Xavier die Carmen voort moet trekken met een Riksja, Boma en zijn worsten... allemaal het gevolg van de corrupte Burgemeester. Los van dat corruptie wat volwassener is qua thema levert het vooral weer grappige situaties op en is het opnieuw een leuk en vlot te lezen avontuur.


Het avontuur is opgedragen aan de man die de beeltenis van Xavier inspireert en het is een leuk album geworden. Humor en maatschappelijke kritiek combineren is echt niet simpel maar het wordt op een degelijke manier gedaan.


7,5/10


© Game4Me


© Game4Me 2020

Info@Game4Me.be - België

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now