top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Comic Review: F.C. De Kampioenen #107 - Supermarkske en de Zeven Dwergen

Reeks De Kampioenen

Uitgeverij: Standaard Uitgeverij

Pagina's: 32

ISBN: 9789002269653

Prijs: €6,99


Ook de bekendste voetbalploeg van het land was deze maand van de partij. Alweer het honderdenzevende avontuur voor de caféploeg van Balthazar Boma. De strips zijn misschien wel het laatste mediabastion van F.C. De Kampioenen, na het te betreuren overlijden van Johny Voner, a.k.a. Xavier Waterslaegers waardoor de nieuwe televisiereeks en vierde film in gedrang komt. Gelukkig kunnen we van zijn figuur genieten in de strips.


Misschien is het toeval, misschien niet, maar net het eerste Kampioenen-avontuur na het overlijden van Johny 'Xavier' Voners draait om de Xaverianen van de planeet Xaverius. Het calimerocomplex heeft hen in dit avontuur te pakken en ze bezoeken de kampioenen. Zoals gebruikelijk begint het met misverstanden en vergeten de Kampioenen constant het bestaan van de Xaverianen, en is hun gestalte een punt van spot.





Maar het blijft luchtig de draak steken met gestalte, en niet pesten. Gelukkig maar. Er wordt ook geanalogeerd met een sprookje, Sneeuwwitje en de Zeven Dwergen, maar dan een zwartharig meisje dat zeven Xaverianen in het bos vindt. Draai daar nog een vampier-achtig wezen bij dat per ongeluk mee is gereisd naar aarde en je hebt genoeg ingrediënten om er een leuk avontuur van te maken, wat het dan ook wordt. Misschien is het ons verdriet dat spreekt, na het verlies van 'Xavier', maar de Xaverianen brengen ons een van de leukste avonturen in de reeks sinds nummer 100.


F.C. De Kampioenen is natuurlijk een reeks die vooral draait om luchtige humor en vlot te lezen avonturen en dat is nu niet anders. Maar het is nog toffer als anders. De Xaverianen, Supermarkske, analogie met Sneeuwwitje en vampieren zorgen alles te samen voor een heel leuke mix.


8/10


© Game4Me



bottom of page